1 april 2020

Het coronavirus: update

Driestar educatief volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en neemt passende maatregelen als dat nodig is. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD.

Dit betekent in ieder geval tot en met 28 april, en praktisch tot en met de meivakantie:

1. In principe zijn onze gebouwen ‘op slot’. In de praktijk zijn ze wel open voor urgente en noodzakelijke dingen, maar werknemers van Driestar educatief werken zoveel mogelijk thuis en activiteiten zijn verplaatst, afgelast of vinden online plaats.
  2. Dit betekent ook dat onderwijsadviseurs niet fysiek op scholen komen of met groepen werken tot en met de meivakantie. Activiteiten worden zoveel mogelijk digitaal en op afstand vormgegeven of verplaatst.
  3. Omdat de po- en vo-scholen gesloten zijn, heeft dit ook gevolgen voor stages die studenten van de hogeschool lopen. Lio- en SAM-studenten van Driestar hogeschool sluiten aan bij het beleid van de school waar de stage plaatsvindt en draaien dus mee in het programma dat nog blijft draaien of het vormgeven van onderwijs op afstand. Op Eduweb vinden studenten een Q&A met alle relevante en bijgewerkte informatie.
  4. Driestar hogeschool als geheel blijft ook na de meivakantie nog ‘online’, tot 1 juni 2020.

De situatie vraagt om maximale creativiteit en inzet van iedereen. We zien dat gelukkig overal om ons heen gebeuren, en wensen iedereen die betrokken is bij het onderwijs hier veel succes en wijsheid bij. Als je naar aanleiding van deze informatie vragen heb, mail dan naar corona@driestar-educatief.nl.

Bezoekers en hygiëne

We vragen bezoekers van een van de gebouwen van Driestar educatief rekening te houden met de volgende hygiënevoorschriften:

• geen handen schudden;
  • was je handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes.

Verder geldt voor iedereen in Nederland, blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Nadere informatie

Wij informeren medewerkers en studenten via de interne communicatiekanalen Portaal (medewerkers) en Eduweb (studenten). Houd deze kanalen in de gaten voor alle relevante informatie en updates. Heb je vragen? corona@driestar-educatief.nl.