Online open dag (15 februari)

Welkom bij Driestar hogeschool! Op deze pagina vind je alle informatie over onze online open dag van maandag 15 februari. Daarnaast vind je filmpjes en verhalen van studenten en kun je je vraag of opmerking achter laten.

Vandaag kun je voorlichtingen bijwonen van verschillende opleidingen. Je vindt de streams via het uitklapmenu hieronder.

Bekijk de voorlichtingen:

Bekijk hieronder de voorlichting van de pabo voltijd:

Wil je reageren of je vraag stellen? Ga dan naar YouTube, log in met je account en laat je vraag achter in de chat: Bekijk de livestream op YouTube.

Meer informatie over pabo voltijd
Bekijk hieronder de voorlichting van de lerarenopleidingen vo:

Meer informatie over de lerarenopleidingen vo
Bekijk hieronder de voorlichting van de pabo deeltijd:

Meer informatie over pabo deeltijd
Bekijk hieronder de voorlichting van de lerarenopleidingen vo:

Wil je reageren of je vraag stellen? Ga dan naar YouTube, log in met je account en laat je vraag achter in de chat: Bekijk de voorlichting op YouTube.

Meer informatie over de lerarenopleidingen vo
Bekijk hieronder de voorlichting van pedagogiek:

Meer informatie over de opleiding pedagogiek

Meest gestelde vragen:

Ja, op maandag starten de lessen pas om 13.00 uur. Vooraf daaraan houden we eerste een weekopening voor de studenten.
Vanaf het derde en vierde jaar mag je je ook oriënteren op het speciaal basisonderwijs. Dat kan een oriëntatie zijn, maar ook je liostage. De stages bij de voltijdroute en de onderwijsassistentenroute is vergelijkbaar. Per periode loop je twee weken stage. En bij de afronding van je studie heb je een liostage van ruim drie maanden.
Dat is mogelijk, maar wel zwaar. Je combineert twee volwaardige hbo-studies met elkaar, hoewel pedagogiek in deeltijd is. Heb je dit echt in overweging dan is het goed hier van te voren met de studieleider van een van de opleidingen over in gesprek te gaan en te bekijken of dit bij je past.
We hebben de verschillen tussen deze twee stromen binnen de opleiding voor je op een rij gezet:
Deeltijd regulier:
  • twee-, drie- of vierjarige opleiding;
  • studeren op maandagmiddag/avond (+ per periode 1 woensdagmiddag/avond);
  • 21 jaar of ouder;
  • stageweken;
  • collegegeld: bedrag deeltijd.
Deeltijd duaal:
  • twee-, drie- of vierjarige opleiding;
  • studeren op maandagmiddag/avond (+ per periode 1 woensdagmiddag/avond) (zie Deeltijd  regulier);
  • minimaal twee dagen per week werkzaam in het basisonderwijs als leerkrachtondersteuner/onderwijsassistent;
  • ov-jaarkaart; collegegeld dagopleiding.
We hebben verschillende studievarianten die je bij ons kunt volgen. Passend bij je vooropleiding en huidige werksituatie kun je kijken en met ons in gesprek over wat het beste bij je past.
  • Deeltijd naast werken
    • Vooropleiding
  • Duaal (OidS)
    • Na havo, vwo of mbo niveau 4
  • Zij-instromer
    • Minimaal hbo-opleiding, kan ook met een pabodiploma, kan ook met een tweedegraads bevoegdheid
  • Pabotraject (half jaar)
    • Minimaal een Pa(bo) opleiding, bevoegdheid onderbouw Basis Kader
Met een diploma voor de opleiding Pedagogiek kun je aan de slag als jeugd- en gezinsprofessional. Je kunt daarmee inderdaad niet voor de klas staan als docent maar wel op andere manieren in het onderwijs werken zoals schoolpedagoog of zorgcoördinator.
Afhankelijk van je situatie zoek je naar een manier die goed bij je past. Wij adviseren je maximaal drie dagen per week te werken. In overleg met je werk moet je hier een goede balans in vinden. Je kan natuurlijk ook een baan hebben passend bij het werkveld van pedagogiek. Je kunt dan je opdrachten hier uitvoeren.

Naast het bijwonen van lessen en de leergemeenschap, zijn er in de opleiding ook praktijkonderdelen. In verschillende praktijkonderdelen oefen je de beroepstaken van de pedagoog. Daarnaast kan met behulp van de praktijkervaring het portfolio worden opgebouwd. Met behulp van de vrije studieruimte kunnen de stages worden uitgebreid. De praktijkonderdelen zijn als volgt verdeeld over de opleiding:
  • Jaar 1: 80 uur praktijkleren
  • Jaar 2: 80 uur praktijkleren
  • Jaar 3 en Jaar 4 (grote stage): 600 uur

Moeite met je studiekeuze?

Misschien helpen deze vijf tips je!

Heb je weleens gehoord van de RAOS of van de Opleiden in de School-route?

Kijk snel de video hieronder en ontdek of dat iets voor jou is!

De mediatheek

Adriënne leidt je graag rond door onze mediatheek!

Verleg je grenzen

Wanneer je aan studenten vraagt wat hun mooiste ervaring was tijdens de opleiding zullen vele vertellen over hun internationaliseringstraject. Bekijk onderstaande presentatie om meer te horen over de mogelijkheden bij Driestar hogeschool?

Of neem contact op met Lydia Bor van het International Office, internationaloffice@driestar-christian-university.com.

Sfeerproeven bij Driestar hogeschool

Wat vinden de studenten van studeren aan de leukste hogeschool van Gouda?

Meer weten over de leukste hogeschool van Gouda?

Dat kunnen we ons goed voorstellen! Klik op een van de links hieronder om meer te weten te komen over onze hogeschool.

Meer over de hogeschoolMeer over onze faciliteitenMeer over de mogelijkheden van internationaliseringMeer over de studentenhuisvesting

Nog vragen of een opmerking?

Ben je er nog niet helemaal uit met je studiekeuze? Van 1 tot en met 4 december organiseren wij de open collegeweek. Tijdens deze week kun je op onze hogeschool colleges volgens van een opleiding naar keuze! Wel zo makkelijk, omdat je dan een beeld kunt krijgen van de opleiding in de praktijk. Ben jij erbij? Meld je dan snel aan!

Meld je aan voor de open collegeweek

Wil je nog wat vragen of een opmerking achterlaten? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!