11 februari 2021

Proeven aan het leraarschap met ‘Uurtje voor de klas’

Hoe kunnen we mensen enthousiasmeren voor het onderwijs? Laten ervaren, vindt En dan ben je leraar! Daarom organiseren zij een uniek evenement waarbij geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen een uurtje les te geven aan een klas. Driestar hogeschool is een van de organisaties die deze en andere acties van dit project ondersteunt. Samen willen we meer mensen warm maken voor werken in het onderwijs. 

Van 8 t/m 12 maart kunnen geïnteresseerden ervaren hoe het is om zelf les te geven aan een klas tijdens Uurtje voor de klas. Zowel voor scholieren als voor zij-instromers is dit dé kans om sfeer te proeven in het onderwijs! 

Betrokkenen

Aan de campagne voor het onderwijs doen diverse christelijk-reformatorische scholen mee. De actie wordt gesteund door onder andere RMU, Driestar hogeschool, Hoornbeeck College, KOC Diensten, VBSO en de VGS. Er is namelijk nog steeds een nijpend tekort aan leerkrachten. Samen willen we de continuïteit van het christelijk-reformatorisch onderwijs waarborgen. 

Coronavirus

Inschrijven voor 'Uurtje voor de klas' kan tot 2 maart via de knop hieronder. De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Ook is er goed contact met de deelnemende scholen, zodat bezoekers veilig langs kunnen komen. Mocht het in maart niet mogelijk zijn een bezoek te brengen, dan wordt een persoonlijke afspraak gemaakt voor later dit schooljaar.

Meld je aan voor uurtje voor de klas!