22 december 2021

Even bellen met... Johan

Door Driestar hogeschool

Johan Strijbis is opleidingscoördinator van de 'Opleiden in de School'-route, één van de mogelijke studieroutes voor studenten van de lerarenopleiding voortgezet onderwijs (lvo) bij Driestar hogeschool. Hij raakte al op jonge leeftijd geboeid door het onderwijs en helpt graag (toekomstige) studenten die overwegen om ook het onderwijs in te gaan.

Hoi Johan, hoe ben jij betrokken geraakt bij de lvo?

'Na mijn periode op de basisschool, als leerkracht en directeur, kwam ik bij het voortgezet onderwijs terecht. Ik gaf daar Nederlands, godsdienst en maatschappijleer aan leerlingen op verschillende niveaus. 

Samen met een collega heb ik een begeleidingsstructuur opgezet voor studenten en zij-instromers. Elk jaar begeleidde ik binnen die nieuwe structuur enkele collega’s. Daardoor geënthousiasmeerd, leek het mij een mooie uitdaging om meer aan de bron van de opleiding bezig te zijn. Die kans kwam in 2003 bij Driestar hogeschool. Ik mocht daar samen met drie collega’s een nieuw programma ontwikkelen voor het pedagogisch-didactisch deel van de lerarenopleiding, en werd ik contactdocent voor studenten.'

Wat is volgens jou de belangrijkste reden dat studenten kiezen voor de lerarenopleiding voortgezet onderwijs?

'Daar kan volgens mij maar één echte reden voor zijn: liefde voor de doelgroep waar je mee gaat werken, pubers.'

Waarom zouden studenten volgens jou moeten kiezen voor Driestar hogeschool?

'Vanwege de identiteit, waarbij de Bijbel onze bron is, en de kwaliteit van het onderwijs zou ik hen onze hogeschool aanbevelen. Daarnaast zijn de lijntjes bij ons erg kort, is de sfeer heel positief en word je heel praktijkgericht opgeleid. 

Je kunt het ook omdraaien: noem één reden waarom je niet voor ons zou kiezen.'

Wil je meer weten over het volgen van een lerarenopleiding voortgezet onderwijs of één van de andere studies en het studeren aan Driestar hogeschool. Op 12 februari is de open dag weer bij Driestar hogeschool. Ben jij er ook bij? 

Driestar hogeschool

Over Driestar hogeschool

De leukste hogeschool van Gouda!

Open dag 12 februari!

Wil je de pabo gaan doen of juist de lerarenopleiding? Overweeg je een studie Pedagogiek of een master? Kom langs op de open dag en we informeren je over alle opleidingen!

Meld je aan