Studentenhuisvesting

Gouda is een aantrekkelijke studentenstad: een mooie stad om te studeren én om te wonen. En waar woon je als student beter dan vlakbij school en vlakbij het station?

In onze studentenhuisvesting aan de Burgemeester Jamessingel hebben we plaats voor ruim 120 studenten. Het gebouw telt 11 verdiepingen, met elk 11 woningen en een gemeenschappelijke ruimte.

Onze studentenhuisvesting is een hechte en gezellige leefgemeenschap. De bewoners eten, leren, lachen, discussiëren, zingen en sporten samen. De studenten die hier gewoond hebben, omschrijven hun studententijd als ‘onvergetelijk’.

Buiten de studentenhuisvesting

Driestar hogeschool heeft ook een aantal woningen beschikbaar buiten de studentenhuisvesting, maar wel dicht bij de hogeschool. Als je daarvoor interesse hebt, geef dit dan aan bij je aanmelding.


Specifiek voor studenten van de Driestar Hogeschool hebben we het aantal studentenwoningen kunnen uitbreiden in Gouda op loopafstand (850 m) van Driestar Hogeschool. De oplevering zal plaats vinden rond 1 september 2024. Totaal komen er dan 10 woningen beschikbaar, waarin eventueel 2 studenten kunnen wonen. De plattegrond en de voorzieningen zijn vrijwel vergelijkbaar als woningen in onze studentenhuisvesting. De locatie heeft 4 parkeerplaatsen. De wachtlijst voor de studentenhuisvesting is nog steeds erg groot, daarom zijn we blij dat we deze extra woningen kunnen faciliteren.

Met het formulier onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor een woning. Eind mei zullen we de plaatsing voor het komende schooljaar gaan plannen. Schrijf je daarom uiterlijk 20 mei zodat we rekening met je kunnen houden. Zodra er plaats is nemen wij contact met je op. Is er op dit moment geen plek voor jou? Geen zorgen, gedurende het jaar komen er regelmatig nog wat plekjes vrij.
 
Als student huur je de woning voor minimaal 12 maanden. Je kunt er in die periode 7 dagen per week gebruik van maken. De huurtermijn wordt ieder jaar op 1 juli stilzwijgend verlengd voor de periode van 12 maanden. Dit doen we zolang je studeert bij een onderwijsinstelling. Opzeggen kan niet binnen de lopende huurperiode van 12 maanden, tenzij we een andere huurder kunnen vinden.
 
Verder hebben we een aantrekkelijke regeling om je studentenwoning tijdens de zomervakantie beschikbaar te stellen aan studenten die deelnemen aan de Zomerschool van Driestar hogeschool.

Gedurende het jaar kun je voor 1 overnachting per week onderdak bieden aan pabostudenten die de Pabo voltijd-lintvariant (Samen opleiden) doen. Deze studenten betalen alleen voor de nachten die ze verblijven in onze studentenhuisvesting; dit aantal wordt vooraf in een contract vastgelegd en maandelijks geïncasseerd.
De kosten van de woning zijn in 2024/2025 € 506,45 per maand. Dat is inclusief de voorschotten voor de servicekosten van gas, water, licht en dergelijke.

Als huurder (ouder dan 18 jaar) heb je naast je studiefinanciering ook recht op huurtoeslag. De bedragen om huurtoeslag aan te vragen zijn respectievelijk €421,25 (kale huur) en € 33,12 (servicekosten). Gemiddeld krijgt een student € 160 - € 225 huurtoeslag per maand. Dat betekent dat je zelf maar € 350,- per maand betaalt voor de huisvesting. Studenten die nog geen 18 jaar zijn en dus geen huursubsidie kunnen aanvragen, krijgen van Driestar hogeschool een tegemoetkoming totdat zij 18 jaar worden. Wil je weten hoeveel huurtoeslag je krijgt? Ga dan naar www.toeslagen.nl. Als huurder ontvang je rechtstreeks een factuur van de regionale belastinggroep voor rioolbelasting, afval en dergelijke. 

In onderling overleg is het ook mogelijk dat er twee studenten gebruik maken van één woning. Eén student is dan hoofdbewoner en betaalt bovenstaande bedragen. Hij of zij vraagt ook de huurtoeslag aan. De andere student is tweede bewoner en betaalt € 177,99 per maand. Onderling kunnen de studenten deze bedragen met elkaar verrekenen.

Pabostudenten die de Pabo voltijd-lintvariant (Samen opleiden) volgen betalen slechts € 18,40 per nacht aan huur, exclusief maaltijden en andere zaken die nodig zijn voor de gezamenlijke huishouding. Deze studenten betalen alleen voor de nachten dat ze verblijven in onze studentenhuisvesting. Dit aantal wordt vooraf in een contract vastgelegd en maandelijks geïncasseerd (gemiddeld circa 24 nachten per jaar).
Wil je graag komen wonen in de studentenhuisvesting? Studenten van Driestar hogeschool komen hier in ieder geval voor in aanmerking (pabostudenten en studenten lerarenopleiding voortgezet onderwijs). Pabostudenten die de Pabo voltijd-lintvariant (Samen opleiden) volgen, kunnen voor één overnachting per week een woning delen met een student die hier de hele week woont of een gemeubileerde woning met elkaar op de 1e etage van onze studentenhuisvesting.
 
Op dit moment wonen ruim honderdzestig studenten van Driestar hogeschool in de studentenhuisvesting. De woningen die we over hebben bieden een plekje aan christelijke studenten van andere hogescholen en universiteiten in onder andere Utrecht, Leiden en Rotterdam.
Flatpromotie,-Geeke-Fotografie-19.jpg
De woningen zijn op vijf minuten loopafstand van het NS- en busstation van Gouda. Ook het centrum van Gouda ligt vlakbij. Net buiten de stad vind je de Reeuwijkse plassen; een perfecte plek om te ontspannen.
Vaste voorzieningen in de studentenhuisvesting zijn: 
 • Zowel op de eerste als de tweede verdieping is één woning voor minder validen (MIVA) aanwezig.
 • Je kunt koken in je eigen woning of in de gemeenschappelijke ruimte van de verdieping
 • Er is een wekelijkse schoonmaak van de algemene ruimten, gangen, ingang en lift
 • Je mag gebruikmaken van de fietsenberging onder het gebouw
 • Er zijn voldoende parkeerplekken, ook voor bezoekers
 • Op drie verdiepingen is een wasserette te vinden
 • Als bewoner heb je een gezamenlijk abonnement op onder andere het Reformatorisch dagblad (RD), Terdege, De Oogst en De Reformatorische School (DRS)
 • Je mag gebruikmaken van de gymzaal en het sportveld van Driestar hogeschool
We hebben drie typen woningen:
 • Type A: hoekwoning
 • Type B: tussenwoning
 • Type C: woning achterzijde
Elke woning is 24 vierkante meter en beschikt over een eigen douche en toilet, keukenblok met kookplaat en vaste aansluiting voor internet, inclusief router voor draadloze faciliteiten. De meeste woningen hebben ook een balkon.

We vinden duurzaamheid erg belangrijk en daarom hebben we de woningen maximaal geïsoleerd. Ook hebben we zonneboilers op het dak geplaatst. Zo werken we er samen aan om zuinig om te gaan met energie en de kosten zo laag mogelijk te houden.

Buiten de studentenhuisvesting

Driestar hogeschool heeft ook een aantal woningen beschikbaar buiten de studentenhuisvesting, maar wel dicht bij de hogeschool. Als je daarvoor interesse hebt, geef dit dan aan bij je aanmelding.

studenthuisvesting1.jpgstudenthuisvesting2.jpg
Studentenhuisvesting Driestar hogeschool

Inschrijven

Zonder spaties