Pedagogisch-Didactisch Getuigschrift

Heb jij interesse om les te geven in het middelbaar beroepsonderwijs? Met de post-hbo-opleiding Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) word je een startbekwame docent in het mbo.

Schoolleider Basisbekwaam

Schoolorganisaties zijn continue in ontwikkeling. Nieuwe onderwijstechnieken, de hoge kwaliteit van het onderwijs en wet- en regelgeving vragen om inzet en begeleiding. De rol van de schoolleider is hierin van groot belang. Hij of zij zet de koers uit, onderzoekt wat de organisatie nodig heeft en motiveert het team om hiermee aan de slag te gaan. Kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschapsrollen, verandermanagement, teamleren en coaching zijn onmisbaar voor elke schoolleider.

Schoolleider Vakbekwaam

Schoolorganisaties zijn continu in ontwikkeling. Nieuwe onderwijstechnieken, de hoge kwaliteit van het onderwijs en de wet- en regelgeving vragen om goed begeleide veranderingen en uitstekende kwaliteitszorg. De rol van de schoolleider is hierin van groot belang. Hij of zij zet de koers uit, onderzoekt wat de organisatie nodig heeft en motiveert het team om hiermee aan de slag te gaan. Kennis en vaardigheden op het gebied van transformationeel en ondernemend leiderschap zijn hierbij onmisbaar.

Middenmanagement po/vo

Als leerkracht weet jij als geen ander wat er in het onderwijs speelt. Vanuit de praktijk ervaar jij welke leiding nodig is en waar winst te behalen valt. Misschien heb jij al een visie op de schoolorganisatie, het management en het leiderschap. Als jouw ambities op het vlak van schoolleiderschap liggen, dan is de post-hbo-opleiding Middenmanagement een goede eerste stap.

Rekencoördinator

Til de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op jouw basisschool naar een hoger niveau en volg de post-hbo-opleiding Rekencoördinator. Je ontwikkelt een visie op rekenen in de school, leert hoe je om kunt gaan met dyscalculie en hoe je sterke rekenaars uit kunt dagen.

Schoolopleider po

De schoolopleider speelt een onmisbare rol bij het opleiden en begeleiden van (aanstaande) leerkrachten in het basisonderwijs. Studenten van Samen opleiden, een van de studieroutes op de pabo van Driestar hogeschool, krijgen een aanzienlijk deel van hun opleiding op de basisschool. De schoolopleider zorgt voor een leerklimaat waarin dat mogelijk is.

Schoolopleider vo/mbo

De schoolopleider vo/vmbo speelt een onmisbare rol bij het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten in studeren via Opleiden in de School.

Schoolvideo interactie begeleider

Het begeleiden van leraren binnen de school is onmisbaar voor een goed leerklimaat. Een activerende methode kan je helpen de kwaliteit van de begeleiding te verbeteren. Als school video interactie begeleider (SVIB) leiden we je op om met zo’n activerende methode aan de slag te gaan.