Post-hbo-opleidingen: alle informatie op een rij

OpleidingPost-hbo-opleiding

Specialist Jonge kind

Jonge kinderen zijn geweldig om mee te werken. Hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid in spel en in interactie is voor veel leerkrachten in de onderbouw dé reden om te kiezen voor de kleuters. Tijdens de post-hbo-opleiding Specialist Jonge Kind verdiep je je in visies op onderwijs aan het jonge kind, ontwikkel je pedagogische en didactische leerkrachtvaardigheden. En leer je alles over de ontwikkeling van kleuters. Zo word jij een specialist die jonge kinderen kan helpen groeien en bloeien.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Hoogbegaafdheid en differentiatie

Als specialist Hoogbegaafdheid en differentiatie kun je de schoolontwikkeling op planmatige wijze begeleiden richting hoogbegaafdheid & differentiatie. Na deze opleiding heb je als leraar, docent of leidinggevende een krachtige basis gelegd voor het ontwikkelen van onderwijs voor hoogbegaafden.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Intern begeleider

Deze eenjarige post-hbo-opleiding voor Intern Begeleiders wordt verzorgd door Driestar onderwijsadvies, onderdeel van Driestar educatief, een christelijk praktijkgericht kenniscentrum.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Groepsleerkracht onderbouw vmbo-b/k

Om les te geven in de onderbouw van het vmbo-basis/kader heb je naast je pabodiploma een beperkte bevoegdheid nodig. Met de post-hbo-opleiding ‘groepsleerkracht onderbouw vmbo-b/k’ haal je die in 8 maanden tijd.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Schoolleider Vakbekwaam

Schoolorganisaties zijn continu in ontwikkeling. Nieuwe onderwijstechnieken, de hoge kwaliteit van het onderwijs en de wet- en regelgeving vragen om goed begeleide veranderingen en uitstekende kwaliteitszorg. De rol van de schoolleider is hierin van groot belang. Hij of zij zet de koers uit, onderzoekt wat de organisatie nodig heeft en motiveert het team om hiermee aan de slag te gaan. Kennis en vaardigheden op het gebied van transformationeel en ondernemend leiderschap zijn hierbij onmisbaar.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Middenmanagement po/vo

Als leerkracht weet jij als geen ander wat er in het onderwijs speelt. Vanuit de praktijk ervaar jij welke leiding nodig is en waar winst te behalen valt. Misschien heb jij al een visie op de schoolorganisatie, het management en het leiderschap. Als jouw ambities op het vlak van schoolleiderschap liggen, dan is de post-hbo-opleiding Middenmanagement een goede eerste stap.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Rekencoördinator

Til de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op jouw basisschool naar een hoger niveau en volg de post-hbo-opleiding Rekencoördinator. Je ontwikkelt een visie op rekenen in de school, leert hoe je om kunt gaan met dyscalculie en hoe je sterke rekenaars uit kunt dagen.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Schoolopleider vo/mbo

De schoolopleider vo/vmbo speelt een onmisbare rol bij het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten die studeren via werkplekleren (route Opleiden in de School = OidS).