Post-hbo-opleidingen: alle informatie op een rij

OpleidingPost-hbo-opleiding

Taalcoördinator

Een van de taken van een schoolteam is het taalbeleid. Als taalcoördinator houd je je bezig met de kwaliteit van het taalonderwijs op school. Je hebt visie op taalonderwijs, bent enthousiast voor taalonderwijs en hebt er zin in om de nieuwste ontwikkelingen toe te passen in de praktijk.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Mediawijsheidscoach

Mediagebruik speelt een steeds grotere rol in het leven van jouw leerlingen. Het is belangrijk om hen te helpen om wijs om te gaan met de vele soorten media. De rol van de ouders is hierin natuurlijk ook van groot belang. Lijkt het jou een leuke uitdaging om leerlingen te begeleiden, ouders te betrekken en mediabeleid te ontwikkelen binnen jouw school? Dan is de post-hbo-opleiding Mediawijsheidcoach iets voor jou.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Schoolvideo-interactiebegeleider

De lerarenbegeleiding binnen de school is onmisbaar voor een goed leerklimaat. Een activerende methode helpt je om de kwaliteit van de begeleiding te verbeteren. In onze post-hbo schoolvideo-interactiebegeleider (SVIB) leiden we je op tot beeldcoach. Dat doen we met onze activerende methode waarvan video-interactiebegeleiding een belangrijk onderdeel is.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Schoolopleider po

De schoolopleider speelt een belangrijke rol bij het opleiden en begeleiden van (aanstaande) leerkrachten in het basisonderwijs. Aanstaande leraren van de pabo van Driestar hogeschool, krijgen een aanzienlijk deel van hun opleiding op de basisschool. De schoolopleider zorgt voor een leer- en werkklimaat waarin dat mogelijk is.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Specialist Jonge kind

Jonge kinderen zijn geweldig om mee te werken. Hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid in spel en in interactie is voor veel leerkrachten in de onderbouw dé reden om te kiezen voor de kleuters. Tijdens de post-hbo-opleiding Specialist Jonge Kind verdiep je je in visies op onderwijs aan het jonge kind, ontwikkel je pedagogische en didactische leerkrachtvaardigheden. En leer je alles over de ontwikkeling van kleuters. Zo word jij een specialist die jonge kinderen kan helpen groeien en bloeien.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Rekencoördinator

Til de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op jouw basisschool naar een hoger niveau en volg de post-hbo-opleiding Rekencoördinator. Je ontwikkelt een visie op rekenen in de school, leert hoe je om kunt gaan met dyscalculie en hoe je sterke rekenaars uit kunt dagen.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Hoogbegaafdheid en differentiatie

Als specialist Hoogbegaafdheid en differentiatie kun je de schoolontwikkeling op planmatige wijze begeleiden richting hoogbegaafdheid & differentiatie. Na deze opleiding heb je als leraar, docent of leidinggevende een krachtige basis gelegd voor het ontwikkelen van onderwijs voor hoogbegaafden.

 
OpleidingPost-hbo-opleiding

Schoolopleider vo/mbo

De schoolopleider vo/mbo speelt een onmisbare rol bij het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten die studeren via werkplekleren (route Opleiden in de School = OidS of zij-instroom).