Faciliteiten

Als student op onze hogeschool mag je gebruik maken van al onze faciliteiten. Zo ben je welkom in onze mediatheek en kun je wonen in onze studentenhuisvesting.

Op deze pagina lichten we nog een aantal extra faciliteiten toe, zoals het Museum Gouda en de mogelijkheden omtrent studeren met een beperking. Heb je vragen over de faciliteiten van onze hogeschool? Neem dan contact met ons op. Je vindt de contactgegevens onderaan deze pagina.

In de studentenliving op de begane grond hebben we, naast een uitgebreide cateringservice waar je eventueel je lunch en/of avondeten kunt halen, een schitterdende koffiecorner voor studenten.

Bij de koffiecorner kun je terecht voor je dagelijkse dosis caffeïne in de vorm van een cappuccino, een latte macchiato, een gewoon 'bakkie' en nog een heleboel varianten. Daarnaast kun je hier terecht voor een lekker tussendoortje voor bij je koffie.
Mannen zijn bij ons nou eenmaal in de minderheid. Voor iedere mannelijke student op de pabo zijn er ongeveer vier vrouwelijke. Om een beetje saamhorigheid onder de mannen te creeëren is daarom 'Men Only' opgezet. Een groep voor en door mannelijke studenten van de hogeschool. Jaarlijks organiseren ze zowel actieve bijeenkomsten als meer verdiepende. Denk aan een avond lasergamen of een voetbaltoernooi en lezingen of seminars.
  Neem een kijkje!
Voor goede studieresultaten is het van belang dat je af en toe ook kunt ontspannen. Daarom bieden we op onze hogeschool veel mogelijkheden om even met iets anders bezig te zijn dan je lesstof. Zo hebben we pingpongtafels, dartborden, een basketbalring (buiten) en een pooltafel.

Daarnaast organiseren we regelmatig activiteiten om je in beweging te houden of je kennis op peil te houden!

Onze mediatheek is er voor studenten en leerkrachten in het werkveld. Je kunt bij ons allerlei interessante lesmaterialen en projectkoffers lenen. Met een collectie van ruim 50.000 objecten is er voor ieder wat wils. Van vertelkleding en poppen tot muziekinstrumenten en opgezette dieren. Met behulp van onze projectkoffers maak je jouw projectweek onvergetelijk. Voor studenten hebben we ook speciale leskisten. Dit zijn miniversies van de projectkoffer. Hiermee wordt jouw (proef)les zeker een succes. Natuurlijk hebben we ook veel boeken en andere media in onze collectie. 

Bekijk de website van de mediatheek
We vinden het belangrijk dat iedereen bij ons kan komen studeren. Daarom bieden we inhoudelijk maatwerk in studievarianten en specialisatieopties. Maar ook de menselijke kant vinden we belangrijk. Op onze hogeschool heerst een persoonlijke sfeer en we willen een inclusieve school zijn waar iedereen welkom is.

We zijn blij dat uit onderzoek blijkt dat we goed scoren op dit gebied. In onderstaande tabel zie je een samenvatting van onze score.
 
Onderdeel Cijfer Driestar hogeschool Landelijk gemiddelde
Voorlichting 3,61 2,95
Intake 3,41 3,13
Aanpassing onderwijs 3,49 3,29
Docenten 'begrip' 3,58 3,49
Docenten 'kennis' 3,48 3,24
Begeleiding 3,32 3,09
Digi Toegang 3,92 3,62
Aanpassing tentamens 3,45 4,47
Begrip studenten 4,03 3,75
Totaalscore 3,59 3,34
© CHOI 2018

Heb jij een chronische ziekte of een (functie)beperking? Bij het expertisecentrum voor studeren met een beperking is over dit onderwerp veel informatie te vinden. Wil je liever persoonlijk contact met iemand van onze hogeschool? Neem dan contact op met een van de onderstaande decanen. Wij willen er alles aan doen om je studie zo goed mogelijk te laten verlopen. 
Driestar educatief en Museum Gouda werken samen om een actieve rol te vervullen in de maatschappij. Voor jou als student heeft dit een aantal voordelen.
  • Je krijgt de mogelijkheid om rondleidingen te verzorgen in het museum.
  • Als pabo-student kun je met jouw klas naar het museum om hen op die manier kennis te laten maken met musea en kunst.
  • Je hebt vrij toegang tot het museum, afgezien van een kleine toeslag bij bijzondere tentoonstellingen.
Ga naar de website van Museum Gouda

Studeren én wonen in Gouda

Bekijk de studentenhuisvesting