Internationalisering

Samenwerken en -leven met anderstaligen, met christenen wereldwijd, met andere culturen, kennisuitwisseling of op de hoogte blijven van trends binnen je vakgebied; steeds vaker worden we uitgedaagd om over grenzen heen te kijken. Voor jou als toekomstige leraar is internationalisering van belang, of je nu straks buiten Nederland de arbeidsmarkt op gaat of hier blijft. Een internationale oriëntatie in het onderwijs en de spiegelende en inspirerende werking hiervan is een impuls voor de kwaliteit van het onderwijs. Door internationalisering raken wij geïnspireerd door die ‘ander’ en voelen we ons verbonden met christenen wereldwijd.

Daarom bieden we onze studenten graag de kans om letterlijk en figuurlijk grenzen te verleggen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. 

 • Werkweken / studiereis
  Je gaat op werkweek/studiereis naar het buitenland. Deze werkweek wordt georganiseerd door de hogeschool zelf. We organiseren deze reizen naar verschillende landen: België, Duitsland, Engeland, Guatemala, Hongarije, Israël, Nepal, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Zuid-Afrika.
 • Individuele Internationale stage
  Je kunt er ook voor kiezen om zelf een buitenlandstage te organiseren. Twee tot vijf weken loop je stage en doe je onderzoek op een school in het buitenland.
 • Internationale minor
  Heb je gekozen en ben je geselecteerd voor de minor Christian Education? Dan ga je na de International Class gevolgd te hebben twee maanden op stage in het buitenland. Dit noemen we de International Experience.
 • International Programme (Erasmus+)
  Driestar hogeschool is aangesloten bij het Erasmus+ programma van de Europese Commissie. In het kader van Erasmus+ volg je een programma van 4 - 5 maanden bij een partneruniversiteit binnen Europa (met een Erasmus+beurs) of buiten Europa.

We helpen je hier graag bij op weg. Onze medewerkers bij het International Office ondersteunen je in de praktische voorbereiding van deze uitdaging. Zij weten ook voor welke fondsen of subsidies je in aanmerking komt.