26 november 2021

Even bellen met... Angelique

Door Driestar hogeschool

Angelique Bouw zit in het tweede jaar van de lerarenopleiding voorgezet onderwijs (lvo) Nederlands. Ze woont in Gouda, in de studentenflat naast de hogeschool. “Daar is het eigenlijk altijd gezellig!” vertelt Angelique.

Hoi Angelique, vertel eens: waarom word jij later docent? 

“Omdat het mooi is om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen in een jaar. Ik zie ze natuurlijk maar drie uurtjes per week, maar toch kan je die ontwikkeling helemaal meemaken. De klas die ik nu lesgeef, heb ik vorig jaar ook al lesgegeven. Daardoor kan ik die ontwikkeling nog beter zien! Ze komen aan het begin van het jaar binnen als leerlingen die net van de basisschool komen en je ziet dat ze zich nu al zo comfortabel voelen op school. 

Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om mijn liefde voor de taal te mogen overbrengen op tieners. Mijn doel is om te laten zien dat we een prachtige taal we hebben, en om de leerlingen mee te geven dat het belangrijk is om te leren over de Nederlandse taal.”

Hoe bevalt het studeren in Gouda? 

“Erg goed! De docenten op de Driestar hebben echt veel kennis over Nederlands en over pedagogiek. Je wordt echt opgeleid om een goede docent te worden en dat merk je ook in de begeleiding. Vragen stellen is altijd mogelijk en er wordt echt gekeken naar jouw situatie. Het is de bedoeling dat jij uiteindelijk een goede leraar wordt en als een bepaalde opdracht daar niet bij past, is het mogelijk een andere, passende, opdracht te doen. Dat maakt het erg fijn om te studeren bij Driestar hogeschool. 

Daarnaast ben ik er erg blij mee dat de opleiding duaal wordt aangeboden. Ik zit standaard één avond in de week op school en af en toe een dinsdag, dit zorgt ervoor dat ik veel tijd heb om naar stage te gaan. Het voordeel hiervan is dat ik erg veel ervaring kan opdoen en dat ik de dingen die ik leer direct kan toepassen in de praktijk.” 

Waarom zouden scholieren en andere geïnteresseerden de open collegedag niet mogen missen?

 

“Een open collegedag is natuurlijk de ideale manier om te kijken of de school bij je past. Je kan zelf ervaren hoe het is om in die collegebanken te zitten en horen hoeveel kennis de docenten hebben. Tijdens de open collegedag kan je sfeer proeven, meemaken hoe gezellig het is bij Driestar hogeschool. En natuurlijk kan je het beroemde broodje kroket eten!”

Driestar hogeschool

Over Driestar hogeschool

De leukste hogeschool van Gouda!

Wil je meer weten over de keuze van Angelique, het volgen van de lvo Nederlands of één van de andere studies en het studeren aan Driestar hogeschool. Op 14 januari is de open collegedag bij Driestar hogeschool. Ben jij er ook bij? 

Open dag 12 februari!

Wil je de pabo gaan doen of juist de lerarenopleiding? Overweeg je een studie Pedagogiek of een master? Kom langs op de open dag en we informeren je over alle opleidingen!

Meld je aan