27 oktober 2021

Even bellen met... Christijn

Door Driestar hogeschool

Christijn Snippe is vierdejaars pabostudent op onze hogeschool. Momenteel is hij druk met afstuderen maar als lid van het PR-team van de pabo maakt hij graag even tijd voor een paar vragen zodat jij alvast weet wie er op 8 november aan tafel zit bij de voorlichting van de pabo.

Hoi Christijn! Je bent druk met afstuderen maar heb je even tijd voor wat vragen? We zijn namelijk benieuwd: waarom word jij meester? 

“Het laten ontwikkelen van kinderen tot actieve christenen is een hoofddoel in mijn lessen. Ik word erg enthousiast van de vorming van kinderen dat ik niet anders kan dan lesgeven. Lesgeven is voor mij een manier waarbij er kennis wordt overgedragen, vaardigheden worden aangeleerd maar bovenal het christelijke leven wordt verkend.  

De erkenning van ‘het kindeigene’, het er mogen zijn is een mooie christelijke tegenhanger van het ‘beter presteren’ en ‘word wie je wil worden’. In mijn onderwijs is het kind al omdat God de wereld liefheeft in al zijn gebrokenheid; Bonhoeffer zou mijn christelijk leraarschap waarschijnlijk samenvatten in: ‘Christelijke zelfovergave’. Het christelijk inwijden van leerlingen in de wereld om ons heen, geeft mij de motivatie om daadwerkelijk les te (gaan) geven.”  

Hoe bevalt het studeren in Gouda? 

“Studeren is voor mij ‘meer te weten komen dan je al weet’. Gouda biedt mij volop kansen om kennis op te doen. Zo heb ik een goede band met meneer Mackay (docent filosofie/cultuur en maatschappij), ben ik onderdeel van studentenvereniging Semper Fidelis en krijg ik de mogelijkheid om onderzoek te doen naar burgerschapsonderwijs.  

Het voordeel van Driestar hogeschool is dat er voor iedereen wel een flinke kennissprong te maken is; in elk vakgebied vind je docenten met een behoorlijke expertise vanuit het werkveld.”  

Wat zeg je tegen iemand die twijfelt over zijn of haar studiekeuze? 

“Ik begrijp het wel als je twijfelt over een studie: het is tenslotte een richtinggevende keus voor de toekomst. Gelukkig ben je niet de eerste die kiest voor Driestar hogeschool. Kom langs en maak kennis met degenen die al gekozen hebben; de studenten die ervoor kiezen om leerkracht te worden. Twijfels kunnen we niet wegnemen, perspectief kunnen we wel bieden. Maar uiteindelijk geldt: wij hebben een verhaal, maar jij kiest!” 

Wil je meer weten over de keuze van Christijn, het volgen van de pabo of een van de andere studies en het studeren aan Driestar hogeschool. Op 8 november is de online open dag van Driestar hogeschool. Ben jij er ook bij? 

Jazeker!
Driestar hogeschool

Over Driestar hogeschool

De leukste hogeschool van Gouda!

Open collegedag 3 december

Benieuwd hoe het is om aan Driestar hogeschool te studeren? Meld je aan voor de open collegedag van pabo, leraar voortgezet onderwijs en ad-pep.

Meld je aan