13 oktober 2023

Stap voor stap naar Gouda: student Wouter loopt 80km van huis naar school

Door Driestar hogeschool

'Vrijdag 29 september was het zo ver. Tachtig kilometer lopen op één dag, van Ede naar Gouda. Van huis naar school, net zoals de kinderen in Uganda elke dag van huis naar school moeten lopen, naar de basisschool waar ik aan het einde van dit jaar ga stagelopen. Met deze lange tocht wilde ik geld ophalen voor deze school!

‘s Morgens om drie uur ging de wekker en was het tijd om de veters te strikken. Terwijl Nederland nog op één oor lag, liep ik de eerste kilometers richting Gouda.

Toen de zon opkwam had ik al bijna vijftien kilometer in de benen! Na twintig kilometer was mijn eerste geplande stop, waar ik een noodzakelijke bak koffie nuttigde. 

Vervolgens liep ik in de richting van Houten. Na maar liefst vijfentwintig kilometer alleen te hebben doorgestapt, had ik rond een uur lunchpauze in het prachtige Tull en het Waal, een klein dorpje vlak voor Nieuwegein. 

Meelopers

Vanaf dit moment, een stukje over de helft, had ik gelukkig ‘meelopers’. En zo, stap voor stap, kwam ik dichter bij Gouda. Maar stap voor stap werd het ook zwaarder. En hoewel mijn voeten en benen rond de zestig kilometer zeiden: ‘Stop hiermee’, ging ik stug door. 

Ik moest en zou naar Gouda lopen! En zo ging het door. Stap na stap. Meter na meter. Minuut na minuut. De laatste tien kilometer gingen op de automatische piloot. Ik had geen gevoel meer in mijn benen, maar juist daardoor kwam de hogeschool steeds sneller dichterbij! 

En toen, bijna zeventien uur en een dikke honderdduizend stappen verder, stond ik voor de deur van Driestar hogeschool. Ik had het gehaald!

Wouter

Moe maar voldaan

Moe maar voldaan, dat lees je nog wel eens in kinderboekjes. En dat was ook hoe ik mij aan het einde van deze wandeltocht voelde. Ik liep als een oude vent, hoorde ik meermaals. En zo voelde ik mij ook wel een beetje. Ik ben dankbaar voor alle mensen die mij gesponsord hebben! 

Ik weet zeker dat de school in Uganda dit geld goed kan gebruiken en daar was het uiteindelijk allemaal om te doen! 

Stage

Voor mijn minor Christian Education ga ik bijna twee maanden stage lopen op de basisschool van Noah’s Ark, een Nederlandse hulporganisatie die sinds 1999 werkzaam is voor weeskinderen in Uganda. 

Deze organisatie is volledig afhankelijk van giften en sponsoring. Zo ontstond vlak voor de zomervakantie bij mij het idee om deze sponsorloop te ondernemen.

Achteraf sponsoren

En nog is het niet klaar! Je kunt mij nog sponsoren. Heb je ook wat over voor deze school? Je kunt mij achteraf nog sponsoren via deze link.

Ik en ook de kinderen in Uganda bedanken je alvast! Op mijn Instagram hoop ik vlak voor ik vertrek in november de uiteindelijke opbrengst bekend te maken.'

Wouter is voltijd pabo-student (jaar 4). Hij volgt momenteel de minor Christian Education.

Driestar hogeschool

Over Driestar hogeschool

Driestar hogeschool is de leukste hogeschool van Gouda en leidt - al sinds 1944 - leraren en pedagogen op die met hart en ziel een bijdrage leveren aan christelijk onderwijs en jeugdzorg.