“Never a dull moment!”

“Geen dag is hetzelfde.” “Als ik keek naar andere Duits docenten waar ik ook les van heb gehad, dacht ik: ‘Zo wil ik ook worden!’” “Op een gegeven moment zeiden leerlingen: ‘O, maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je het zo doet!’”
24 november 2022
Terugblik online open dag (7 november 2022)

Vier tafelgasten, veel camera’s, lampen, een heleboel vragen over de opleidingen van Driestar hogeschool en natuurlijk enthousiaste kijkers… Zomaar wat ingrediënten voor de succesvolle online open dag die op 7 november 2022 gehouden werd.
8 november 2022
Goede sfeer en betrokken docenten: hoge waardering opleidingen Driestar hogeschool

De pabo van Driestar hogeschool is de beste van West-Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2023, die donderdag 13 oktober uitkomt. Ook landelijk scoren de opleidingen van Driestar hogeschool goed: Leraar Basisonderwijs, Leraar Engels en Leraar wiskunde zijn zelfs topopleidingen. Grote gemene deler is de waardering voor het studieklimaat op de kleinschalige hogeschool.
13 oktober 2022
Subsidieregeling opleiding onderwijsassistenten tot leraar verlengd en verhoogd

Ben je onderwijsassistent of leraarondersteuner? En wil je je onderwijsbevoegdheid halen om als zelfstandig leraar aan de slag te kunnen? Dan kun je een bijdrage krijgen voor de kosten van je opleiding via de ‘subsidieregeling onderwijsassistenten naar opleiding tot leraar’ (SOOL). Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verlengt deze regeling en stelt vanaf 2023 extra budget beschikbaar, zodat meer assistenten en ondersteuners de opleiding kunnen volgen.
Dag van de leraar: Winactie hoodie Driestar hogeschool

Op 6 oktober gaven we 10 Driestar hogeschool-hoodies weg aan leraren die daarvoor opgegeven werden. De beste motivatie wint! Een greep uit de reacties.
13 oktober 2022
Jaaropening pabo: “Relatie is belangrijker dan vakkennis”

“In de beroepspraktijk zijn relaties belangrijker dan vakkennis. Hoe is jouw relatie met leerlingen, collega’s en met God?” Met deze vraag opende bestuurder Rens Rottier het collegejaar van Driestar hogeschool in de Goudse Sint-Janskerk.
1 september 2022
International Class 2022: “Leren door verschillen”

International Class 2022
Zomerschool 2022: Vrolijke noten, vergezichten en bezinning