16 februari 2021

Goudse burgemeester en onderwijswethouder ontvangen hoodie Driestar hogeschool

Vandaag hebben studenten Valerie Schipper en Janien van Boven een hoodie van Driestar hogeschool overhandigd aan burgemeester Pieter Verhoeve en onderwijswethouder Thierry van Vugt. 

Band met Gouda

Met het overhandigen van de hoodie wil Driestar hogeschool de band met Gouda onderstrepen. Valerie Schipper vertelt bij het aanbieden: “Als studenten van Driestar hogeschool willen we ook betrokken zijn op de samenleving van Gouda. Bijvoorbeeld door mee te doen met Samen voor Goud, en het ondersteunen van Goudse scholen bij de noodopvang. De komende tijd wil Driestar hogeschool deze band met Gouda nog verder versterken.”

Studeren in coronatijd

Janien van Boven geeft een inkijkje in het student-zijn in coronatijd. “Studeren in coronatijd is natuurlijk anders en daarmee lastiger dan in een normale situatie. Toch ben ik dankbaar voor wat er wel kan, en dat ik in Gouda woon en kan studeren. Samen met de andere studenten in de studentenhuisvesting maken we er het beste van.”

Sociaal fundament

Burgemeester Verhoeve en wethouder Van Vugt zijn blij met de hoodie. Ze waarderen het goede contact met de hogeschool en studentenvereniging Semper Fidelis. Wethouder van Vugt is enthousiast over de betrokkenheid van studenten op de samenleving van Gouda. “Samen werken we aan het sociaal fundament van de stad.” Burgemeester Verhoeve moedigt de studenten aan vol te houden, “hopelijk kunnen jullie snel weer fysiek studeren”.