'Mooi om de kinderen in een schooljaar in kennis te zien groeien'

Ze verliet de Eben-Haëzerschool in Tholen zelf nog geen tien jaar geleden, maar ze staat er inmiddels zelf voor de klas. Karlijn van Vossen (19) volgt de pabo aan Driestar hogeschool in Gouda en werkt op een basisschool in haar woonplaats.
13 februari 2024
Je bent welkom op de open dag van Driestar hogeschool

Wist je dat een open dag hét moment is om kennis te maken met jouw toekomstige school? Je kunt namelijk al jouw vragen stellen aan studenten en docenten. Daarnaast proef je meteen de sfeer van de hogeschool. Je bent van harte welkom in Gouda op zaterdag 10 februari 2024 voor de open dag van Driestar hogeschool. De verse stroopwafels staan voor je klaar!
29 januari 2024
Master Passend Meesterschap: Iedere leerling tot zijn recht laten komen

Werk je in het onderwijs en wil jij bijdragen aan het inclusiever maken van onderwijs? Of ben je directeur en zie jij iemand in je team die daar een waardevolle bijdrage aan zou kunnen leveren? Wil je meer verdieping in leren en gedrag en een bijdrage leveren aan het vernieuwen van het onderwijs?
18 januari 2024
Niet-christelijk opgevoede Leontien koos voor Driestar hogeschool: 'Ik was meteen verkocht'

Hoewel Leontien Stouthandel niet uit een christelijk nest komt, studeert ze aan Driestar hogeschool in Gouda. Een keuze die ze drie jaar geleden heel bewust nam en waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft.
16 januari 2024
Terugkijken: lezing Artificial Intelligence in het onderwijs

Artificial Intelligence (AI) en de vraag welke invloed dit heeft op het onderwijs blijft ons bezighouden. Hoe ga je met AI om als docent? Welke uitdagingen kansen of bedreigingen zijn er?
21 december 2023
Student Herma over haar werkweek in Hongarije: 'Een reis om niet te vergeten'

Mijn naam is Herma Heimel, 4de jaars pabostudent en ik ben met een groep studenten en docenten op werkweek naar Hongarije geweest.
19 december 2023
De avonturen van Ellen in Wenen

Een zacht geluid dringt door in mijn kamer. Langzaam wordt ik wakker en kijk ik op mijn telefoon: 03.45. Tja, dat krijg je als je in het gat genaamd Zeeland woont en je om 7 uur ’s ochtends op Utrecht Centraal moet staan.
18 december 2023
Werkweek in Spanje: lees de ervaringen van pabo-studenten

Wat een intensieve week, maar echt een week om met veel plezier op terug te kijken! We hadden een hele fijne, kleine groep. Met deze zeven meiden hebben we van alles meegemaakt, van een dagje Madrid, stage lopen op de basisschool tot een knetterende biefstuk tijdens het uit eten.
24 november 2023
Pabo-studenten naar Roemenië: 'Wat een ervaring!'

Wauw, wat een ervaring! Ik denk dat ik voor ons beide kan spreken als ik zeg dat deze reis de meest bijzondere van ons leven tot nu toe is geweest.
23 november 2023
Van schilder naar leraar godsdienst

Hij heeft al jarenlang een schildersbedrijf, maar sinds kort staat hij voor de klas als godsdienstleraar. Hans Dorst (48) uit Alblasserdam ging als zij-instromer aan de slag op het Revius College in Rotterdam.
16 november 2023