Meer dan 300 enthousiaste leerlingen op onze open collegedag!

Afgelopen vrijdag gingen de deuren van onze hogeschool weer open voor iedereen die geïnteresseerd is in onze pabo of een van onze lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs tijdens de jaarlijkse open collegedag! We kijken terug op een fantastische dag.
10 december 2019
‘Geen school voor mij’

Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor in 1989 een verdrag aangenomen. Een van de belangrijkste rechten van het kind is het recht op onderwijs.
22 november 2019
Het roer om: ongemotiveerde leerling wil 10 halen

21 november 2019
‘Alleen God kon mijn leegte vullen’

20 november 2019
Het verhaal van Malsampar Bam uit Bangladesh

Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Een van de belangrijkste rechten van het kind is het recht op onderwijs. Deze hele week delen wij daarom verhalen uit landen waar dat recht niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland.
19 november 2019
Narmadji (23): ‘Onderwijs heeft mij een hoopvolle toekomst gegeven’

18 november 2019
Meekijken in de klas

Wij willen meer mensen warm maken voor werken in het onderwijs. In december kunnen geïnteresseerden daarom een dagje meekijken in de klas. Is het iets voor jou of help je mee deze actie te promoten?
7 november 2019
Driestar hogeschool behoort tot top kleine hogescholen

Opnieuw is Driestar hogeschool de beste pabo in het westen van het land volgens de Keuzegids hbo 2020. De opleidingen Pedagogiek en Leraar voortgezet onderwijs tweedegraads Duits en Nederlands behoren zelfs tot de allerbeste van Nederland. We zijn trots op onze docenten en studenten voor de hoge onderwijskwaliteit die we kunnen bieden.
31 oktober 2019
Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”
21 oktober 2019
Verdeeldheid over het afschaffen van toelatingstoetsen op de pabo

In diverse media is gesuggereerd dat de toelatingstoetsen voor de pabo worden afgeschaft. Minister Van Engelshoven heeft in een overleg met de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat daar op dit moment geen sprake van is.
15 oktober 2019