Studenten Driestar hogeschool ontwerpen 5 minuten sociaal

Een project van twee studenten van Driestar hogeschool is uitgegeven door Onderwijs Maak je Samen. 5 minuten sociaal nodigt jou én je leerlingen uit om via speelse activiteiten te werken aan sociale vaardigheden op verschillende gebieden. De korte en eenvoudige activiteiten dragen bij aan een positieve sfeer in de groep.
1 september 2021
Digitale buitenlandstage voor studenten lvo

Helaas was een fysieke buitenlandstage dit jaar nog niet mogelijk voor de lvo-studenten die de route Opleiden in de School volgen. In plaats daarvan werd een programma samengesteld waardoor de studenten vanuit Nederland toch aan de slag konden met hun persoonlijke, godsdienstige, interculturele en professionele ontwikkeling. We sloten dit traject af met een gezamenlijke terugblik op deze alternatieve internationale route.
19 juli 2021
HBO lerarenopleidingen en universiteiten sluiten ELA

Drie christelijke hogescholen gaan samen met vijf universiteiten de krachten bundelen voor de aanpak van het lerarentekort en het flexibeler maken van lerarenopleidingen. Het gaat om de hogescholen Viaa, CHE en Driestar educatief en de universiteiten Wageningen University, Universiteit Utrecht, Theologische Universiteit Apeldoorn, Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. Samen vormen zij de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA). De VU gaat participeren met haar onderzoek vanuit de faculteit Religiewetenschappen.
13 juli 2021
Groepsleerkrachten gecertificeerd!

Veel werk is er verricht in iets meer dan een halfjaar tijd. Lessenseries, kritische literatuurverkenningen, wiskunde opdrachten, een prentenboekles in de praktijk, een portfolio met reflectie op de gehele opleiding en toen het eindassessment op maandag 7 juni dat werd afgesloten met een gezellig etentje in het restaurant van Driestar educatief.
1 juli 2021
Eerste lichting ad-pep studenten Driestar hogeschool afgestudeerd

Deze week studeerden 49 studenten af bij de associate degree opleiding tot pedagogisch educatief professional. Daarmee is dit de eerste lichting afstudeerders voor de ad-pep opleiding. Studieleider Evert de Bruin is blij met dit resultaat.
3 juni 2021
9 juni: MLI-CE Experience: Didactic Diamond

Vanaf september 2022 kun je met een nieuwe groep studenten aan de slag met de Master Learning and Innovation, track: Christian Education. Wil jij je kennis en vaardigheden over thema’s rondom christelijk onderwijs verdiepen dan is deze master misschien wel iets voor jou. Bij deze international master ga je met onderwijsprofessionals wereldwijs aan de slag om als teacher leader te worden opgeleid.
14 mei 2021
Zomerschool 2021 | Pandemie: kantelpunt of pas op de plaats?

Ben je op zoek naar verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jongvolwassenen als christen in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.
11 mei 2021
Inschrijving geopend Traject Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader

Heb jij een pa-/pabodiploma en geef je les aan de onderbouw vmbo-basis/kader, of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Driestar hogeschool biedt een post-hbo-opleiding aan waarmee je in korte tijd een beperkte bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader kunt behalen.
7 april 2021
Masters Driestar hogeschool scoren goed in Keuzegids

Vandaag is de Keuzegids Masters uitgekomen en zijn we blij dat onze Master Leren en Innoveren, die we aanbieden samen met de CHE en Viaa hogeschool, opnieuw uitstekend scoort. De leraren die deze master volgen, waarderen de studeerbaarheid, de kwaliteit, de wetenschappelijke vorming en praktijkgerichtheid van de master. Op het gebied van internationalisering blinkt de master zelfs uit, wat verklaard wordt door de Engelstalige track Christian Education.
1 april 2021
Aanvraagperiode lerarenbeurs open

Ambitieuze docenten opgelet: van 1 april tot en met 15 mei 2021 kun je weer de lerarenbeurs aanvragen!
30 maart 2021