10 edities International Class!

Vandaag vieren we de 10e editie van de International Class van Driestar hogeschool, een onderdeel van de minor Christian Education waarin studenten samen met buitenlandse studenten kennis maken met christelijk onderwijs wereldwijd.
18 mei 2022
Update vanuit de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA)

Drie christelijke lerarenopleidingen voor po en vo en zes universiteiten vormen samen de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA). In dit bericht praten we u bij over de voortgang van de ELA en over wat deze alliantie voor jou zou kunnen betekenen.
21 april 2022
Nieuwe vlogserie Tim zoekt uit

Waarom zou je voor het onderwijs kiezen? Welke studieroutes heeft de pabo en welke past bij mij? En waarom zou je eigenlijk kiezen voor Driestar hogeschool? Pabostudent Tim den Ouden beantwoordt in een nieuwe vlogserie veelgestelde vragen van studiekiezers. Bekijk de eerste vlog hier!
14 april 2022
Vraag nu subsidie aan voor tweede lerarenopleiding

Studenten die een tweede lerarenopleiding willen volgen en die instellingscollegegeld moeten betalen kunnen hier subsidie voor aanvragen. De subsidie wordt verstrekt in het eerste en tweede studiejaar. Voor ieder subsidiejaar moet afzonderlijk subsidie aangevraagd worden via de website van DUO. In dit bericht lees je hoe je dat doet.
13 april 2022
Gastcolleges op Driestar hogeschool: de praktijk dichtbij brengen

Binnen de pilot tieneronderwijs en de lerarenopleiding voortgezet onderwijs worden er ook gastcolleges gegeven door mensen uit de onderwijspraktijk van het primair en voortgezet onderwijs. Eén van deze gastdocenten is Cees Loendersloot, begeleider Passend Onderwijs op vmbo-school De Meerpaal, onderdeel van CSG Calvijn. We vroegen hem over zijn bijdrage aan het onderwijs op Driestar hogeschool.
12 april 2022
Vraag nu de lerarenbeurs aan!

Vanaf vandaag, 1 april 2022, kun je de lerarenbeurs weer aanvragen. Benieuwd hoe jij de lerarenbeurs kunt inzetten? Ontdek het in dit nieuwsbericht.
1 april 2022
Oekraïneavond in Sint-Jan Gouda

Driestar hogeschool heeft een speciale band met Oekraïne, in het bijzonder met de christelijke basisschool Radiance in Zhytomir. Nu er oorlog is gekomen en zelfs bombardementen in Zhytomir hebben plaatsgevonden organiseert Driestar hogeschool op 17 maart een avond in de Sint Jan voor Oekraïne, met muziek, gebed, collecte en aanwezigheid van Oekraïners.
10 maart 2022
Studenten pabo werken mee aan lessenserie SW 1572

Het jaar 1572 is het begin van de ‘geboorte van Nederland’ én een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog. Over deze periode in de Nederlandse geschiedenis, en over de impact die de gebeurtenissen uit deze tijd hebben op het dagelijks leven van nu, gaat de lessenserie SW 1572.
23 februari 2022
Inschrijving geopend post-hbo-opleiding Groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader

Heb jij een pa-/pabodiploma en geef je les aan de onderbouw vmbo-basis/kader, of ben je van plan om in deze sector te gaan werken? Driestar hogeschool biedt een post-hbo-opleiding aan waarmee je in korte tijd een beperkte bevoegdheid groepsleerkracht onderbouw vmbo-basis/kader kunt behalen.
17 februari 2022
Masterstudies Driestar hogeschool scoren goed

Uit de Keuzegids Masters 2022 blijkt dat de masterstudies van Driestar hogescool het goed doen. De waarderingen zijn gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête 2021. Voor Driestar educatief gaat het om de master Leren en Innoveren (samenwerking CHE, Driestar hogeschool, Viaa), de master Educational Leadership (Penta Nova) en de master Passend Meesterschap (samenwerking Driestar hogeschool, Marnix Academie, Thomas More hogeschool).
10 februari 2022