Master experience over ‘Good practices in Christian education’

Vanaf september 2022 kun je met een nieuwe groep studenten aan de slag met de Master Learning and Innovation, track: Christian Education. Wil jij je kennis en vaardigheden over thema’s rondom christelijk onderwijs verdiepen? Dan is deze master misschien wel iets voor jou. Bij deze internationale master ga je met onderwijsprofessionals wereldwijd aan de slag om als teacher leader te worden opgeleid.
3 december 2021
Vakdidactische avond voor leraren Wiskunde: aan de slag met diversiteit in de wiskundeles

Kom jij op donderdag 13 januari 2022 naar de jaarlijkse vakdidactische avond van de lerarenopleiding wiskunde? Een informatieve en inspirerende avond waarin je door studenten uit het vierde jaar van de opleiding wordt geïnspireerd om aan de slag te gaan met diversiteit in de wiskundeles.
2 december 2021
Pabostudenten geven biologieles voor pilot tieneronderwijs

Ons onderwijssysteem kent een harde knip tussen het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Hoe kunnen pabostudenten basisschoolleerlingen nog beter voorbereiden op de overstap naar het voortgezet onderwijs? Als onderdeel van de pilot tieneronderwijs van Driestar hogeschool gaven paboleerlingen biologielessen op het Driestar college. Lees en bekijk hier hoe dat was.
26 november 2021
16 december: Master Experience over ‘Collective Efficacy’

Vanaf september 2022 kun je met een nieuwe groep studenten aan de slag met de Master Learning and Innovation, track: Christian Education. Wil jij je kennis en vaardigheden over thema’s rondom christelijk onderwijs verdiepen dan is deze master misschien wel iets voor jou. Bij deze international master ga je met onderwijsprofessionals wereldwijs aan de slag om als teacher leader te worden opgeleid.
18 november 2021
Onderzoek Berenschot positief over studiesucces lerarenopleidingen vo

De lerarenopleiding voorgezet onderwijs van Driestar hogeschool laat goede voorbeelden zien op studiesucces, blijkt uit een onderzoek van Berenschot. Dit bureau deed onderzoek naar het voorkomen van uitval van studenten bij tweedegraadslerarenopleidingen. Driestar hogeschool valt positief op met oriëntatie op het leraarschap, de aansluiting op de dagelijkse praktijk en verbondenheid van studenten met de opleiding.
18 november 2021
Vijf redenen om naar de online open dag te komen!

Op maandag 8 november heten we je van harte welkom op de online open dag. Tijdens deze online voorlichting kan je kennismaken met de pabo, de lerarenopleiding voortgezet onderwijs, de associate degree pedagogisch educatief professional en de opleiding pedagogiek. Vijf redenen om je nu direct aan te melden.
12 oktober 2021
Keuzegids 2022: Driestar hogeschool bij vier beste middelgrote HBO-instellingen

De Keuzegids HBO 2022 is vandaag uitgekomen. Driestar hogeschool hoort bij de vier beste middelgrote hbo-instellingen van Nederland en heeft voor de derde keer op rij de beste pabo-opleiding van West-Nederland. Daarnaast zijn onze opleidingen leraar Nederlands en Pedagogiek net als vorig jaar topopleiding. Dit jaar zijn daar de lerarenopleiding Wiskunde en de Ad-pep bijgekomen. We zijn trots op al onze docenten en studieleiders die dit voor elkaar hebben gekregen!
7 oktober 2021
Studenten Driestar hogeschool ontwerpen 5 minuten sociaal

Een project van twee studenten van Driestar hogeschool is uitgegeven door Onderwijs Maak je Samen. 5 minuten sociaal nodigt jou én je leerlingen uit om via speelse activiteiten te werken aan sociale vaardigheden op verschillende gebieden. De korte en eenvoudige activiteiten dragen bij aan een positieve sfeer in de groep.
1 september 2021
Digitale buitenlandstage voor studenten lvo

Helaas was een fysieke buitenlandstage dit jaar nog niet mogelijk voor de lvo-studenten die de route Opleiden in de School volgen. In plaats daarvan werd een programma samengesteld waardoor de studenten vanuit Nederland toch aan de slag konden met hun persoonlijke, godsdienstige, interculturele en professionele ontwikkeling. We sloten dit traject af met een gezamenlijke terugblik op deze alternatieve internationale route.
19 juli 2021
HBO lerarenopleidingen en universiteiten sluiten ELA

Drie christelijke hogescholen gaan samen met vijf universiteiten de krachten bundelen voor de aanpak van het lerarentekort en het flexibeler maken van lerarenopleidingen. Het gaat om de hogescholen Viaa, CHE en Driestar educatief en de universiteiten Wageningen University, Universiteit Utrecht, Theologische Universiteit Apeldoorn, Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. Samen vormen zij de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA). De VU gaat participeren met haar onderzoek vanuit de faculteit Religiewetenschappen.
13 juli 2021