De jaarlijkse open dag is voor ons altijd een hoogtepunt, maar dit jaar ook een spannend moment. We hebben tijdens de voorbereidingen dit jaar een hoop wijzigingen doorgevoerd in de aankleding en promotie van de open dag. Hoe zou dat uitpakken? Zouden mensen bovendien nog interesse hebben in het onderwijs?
21 februari 2020
CDA-Kamerlid Anne Kuik staat Uurtje voor de klas

Om aandacht te vragen voor het lerarentekort en het mooie beroep van onderwijs gaf CDA-Kamerlid Anne Kuik vanmorgen een les op het Wartburg College, locatie Marnix in Dordrecht. Ze ging met leerlingen in gesprek over politiek en actuele onderwerpen. De les is onderdeel van de campagne Uurtje voor de klas.
13 februari 2020
Heleen ontdekte in Ethiopië dat ze voor de klas wilde staan

Toen ze in Ethiopië woonde en samen met haar man een boerenbedrijf runde, ontdekte Heleen Stam al dat ze het onderwijs interessant vond. Stilzitten bleek niets voor haar en inmiddels zit ze al in de afstudeerfase van haar deeltijdstudie voor docent Engels aan de Driestar hogeschool. Stam: “Ik wil graag van waarde zijn in de levens van jongeren.”
12 februari 2020
Duurzaamheidsimpuls voor Driestar educatief

Driestar educatief greep het jubileumjaar 2019 aan om de duurzaamheidsambities een nieuwe impuls te geven. Vanuit een meerjarenvisie op gebied van duurzaamheid kozen we voor de installatie van zonnepanelen, die onder begeleiding van Unica geplaatst werden. Optimalisatie van de bestaande klimaatvoorzieningen en aansluiting van de zonnepanelen op de installaties was ook onderdeel van het traject.
10 januari 2020
Eer zij God in onze dagen - Kerstzangavond 2019

De kerstzangavond van de pabostudenten van Driestar hogeschool is ieder jaar een groot succes. Ook dit jaar trokken weer ruim 1600 belangstellenden vanuit heel Nederland naar de Sint-Janskerk in Gouda voor een avond vol koorzang, samenzang en overdenking. Een terugblik.
18 december 2019
Meer dan 300 enthousiaste leerlingen op onze open collegedag!

Afgelopen vrijdag gingen de deuren van onze hogeschool weer open voor iedereen die geïnteresseerd is in onze pabo of een van onze lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs tijdens de jaarlijkse open collegedag! We kijken terug op een fantastische dag.
10 december 2019
‘Geen school voor mij’

Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor in 1989 een verdrag aangenomen. Een van de belangrijkste rechten van het kind is het recht op onderwijs.
22 november 2019
Het roer om: ongemotiveerde leerling wil 10 halen

21 november 2019
‘Alleen God kon mijn leegte vullen’

20 november 2019
Het verhaal van Malsampar Bam uit Bangladesh

Elk jaar wordt op 20 november de 'Internationale Dag van de Rechten van het Kind' (Universal Children's Day) gevierd. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Een van de belangrijkste rechten van het kind is het recht op onderwijs. Deze hele week delen wij daarom verhalen uit landen waar dat recht niet zo vanzelfsprekend is als in Nederland.
19 november 2019