13 oktober 2022

Goede sfeer en betrokken docenten: hoge waardering opleidingen Driestar hogeschool

De pabo van Driestar hogeschool is de beste van West-Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2023, die donderdag 13 oktober uitkomt. Ook landelijk scoren de opleidingen van Driestar hogeschool goed: Leraar Basisonderwijs, Leraar Engels en Leraar wiskunde zijn zelfs topopleidingen. Grote gemene deler is de waardering voor het studieklimaat op de kleinschalige hogeschool. 

De beste lerarenopleiding Engels vind je volgens de Keuzegids in Gouda. Over alle aspecten van de opleiding zijn de studenten zeer tevreden: inhoud en toetsing, sfeer en docenten en de voorbereiding op hun loopbaan. Dat beeld zie je ook terug bij de opleiding Leraar wiskunde en Leraar Nederlands 

Betrokkenheid 

Klaas Tippe, opleidingsmanager van de lerarenopleidingen voortgezet onderwijs: “We herkennen ons in deze kwalificaties en zijn er blij mee. Onze opleidingen zijn kleinschalig en docenten en studenten kennen elkaar goed. Ook onderling ervaren onze studenten veel betrokkenheid, wat weer ten goede komt aan hun resultaten en het plezier dat ze in hun studie hebben. Bijna al onze opleidingsdocenten hebben daarnaast zelf een baan in het voortgezet onderwijs of het mbo, dus die koppeling naar de praktijk ontstaat vanzelf.  

Werkveld 

De pabostudenten zijn zeer tevreden over de sfeer bij Driestar hogeschool, de docenten en de manier waarop deze studie hen voorbereidt op hun beroep. Landelijk staat deze opleiding Leraar Basisonderwijs op de derde plaats. Arjan van Tol, opleidingsmanager van de pabo: “We zijn erg dankbaar voor de waardering van onze studenten. Opvallend is de positieve feedback op de voorbereiding op hun loopbaan die studenten tijdens hun opleiding krijgen. Juist dit jaar zijn we in pabo 1 gestart met een nieuw curriculum waarin dat nóg beter uit de verf komt: alle studenten worden in toenemende mate samen met het werkveld opgeleid. Automatisch zorgt dat ook voor een soepele overgang naar het werk in de praktijk.”

 

Pedagogiek 

Ook de twee pedagogische opleidingen van Driestar hogeschool komen goed uit de bus: de hbo-opleiding Pedagogiek staat landelijk op de tweede plaats, vooral de inhoud van de opleiding springt eruit in de beoordelingen. De ad-opleiding Pedagogisch Educatief Professional valt net als de andere opleidingen op door de positieve studiesfeer. 

 

Bron: Keuzegids hbo 2023, www.keuzegids.nl.