Vrienden van Radiance

Stichting Vrienden van Radiance zet zich in voor christelijk onderwijs in Oekraïne. We geven financiële ondersteuning aan een van de eerste christelijke scholen in Oekraïne. We stimuleren de onderwijskundige ontwikkeling en richten ons op de zorg voor kinderen met leer- en opvoedingsproblemen.

Steun de stichting

Doelstelling

Vrienden van Radiance zet zich in voor christelijk onderwijs in Oekraïne. Dat doen we op verschillende manieren.

  1. We geven financiële ondersteuning aan één van de eerste christelijke scholen in Oekraïne.
  2. We stimuleren de onderwijskundige ontwikkeling.
  3. We richten ons op de zorg voor kinderen met leer- en opvoedingsproblemen. In Nederland wordt dit project Special Educational Needs (Sen) genoemd.

Onderwijs in Oekraïne

Het christelijk onderwijs krijgt in Oekraïne geen ondersteuning van de overheid. Het schoolgebouw, de leermiddelen en het salaris van de onderwijzers moeten de ouders zelf bekostigen. Dit is voor hen vaak onmogelijk, omdat de meeste ouders niet veel inkomen hebben. En christelijke ouders willen wel heel graag hun kind naar deze school laten gaan, zodat hun kind bijbels onderwijs krijgt.

Ook het project Special Educational Needs heeft deze ondersteuning nodig, omdat speciale zorg voor kinderen in Oekraïne nog in de kinderschoenen staat.

Het personeel van de Radiance-school is zeer dankbaar voor de steun. De directeur, Galina Petrovna, verwoordt het als volgt: “We are so thankful for your financial report and we pray and ask God to find the other kids who occupy the places from the kids, who left the school. After the graduation from the 9th form-leavers, there is of course much work to do (especially school repairs). Be richly blessed by our God!” 

Meer weten?

Lees hier meer over de geschiedenis van de stichting Steun de stichting Contact Disclaimer Bekijk onze Facebookpagina