Opleiding Taalcoördinator in oktober weer van start

Met deze post-hbo-opleiding groei jij in twee jaar uit tot een taalcoördinator met een sterke theoretische onderbouwing en genoeg praktijkervaring om het taalonderwijs op jouw school naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je snel in!
8 april 2020
Het coronavirus: update

Driestar educatief volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en neemt passende maatregelen als dat nodig is. Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de GGD.
1 april 2020
Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar

De verhalenwedstrijd die De Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.
27 maart 2020
Videoboodschap aan onze studenten

Onze leden van het college van bestuur van Driestar educatief hebben aan de start van de tweede thuisstudieweek een videoboodschap voor onze studenten.
23 maart 2020
Thuisstudietips van dr. Lennart Visser

Wil je ook meedenken met je ouders en leerkrachten op je stageschool? Op de website van Driestar educatief vind je tips voor thuisonderwijs en onderwijs op afstand.
18 maart 2020
Annulering diverse bijeenkomsten

Alle geplande activiteiten onder de vlag van Driestar educatief tot en met D.V. 6 april vervallen of worden verplaatst. Lees hier om welke bijeenkomsten het gaat. We betreuren dat de bijeenkomsten op het geplande moment niet door kunnen gaan, maar zien ons genoodzaakt dit besluit te nemen met het oog op tegengaan van verspreiding van het coronavirus.
16 maart 2020

De jaarlijkse open dag is voor ons altijd een hoogtepunt, maar dit jaar ook een spannend moment. We hebben tijdens de voorbereidingen dit jaar een hoop wijzigingen doorgevoerd in de aankleding en promotie van de open dag. Hoe zou dat uitpakken? Zouden mensen bovendien nog interesse hebben in het onderwijs?
21 februari 2020
CDA-Kamerlid Anne Kuik staat Uurtje voor de klas

Om aandacht te vragen voor het lerarentekort en het mooie beroep van onderwijs gaf CDA-Kamerlid Anne Kuik vanmorgen een les op het Wartburg College, locatie Marnix in Dordrecht. Ze ging met leerlingen in gesprek over politiek en actuele onderwerpen. De les is onderdeel van de campagne Uurtje voor de klas.
13 februari 2020
Heleen ontdekte in Ethiopië dat ze voor de klas wilde staan

Toen ze in Ethiopië woonde en samen met haar man een boerenbedrijf runde, ontdekte Heleen Stam al dat ze het onderwijs interessant vond. Stilzitten bleek niets voor haar en inmiddels zit ze al in de afstudeerfase van haar deeltijdstudie voor docent Engels aan de Driestar hogeschool. Stam: “Ik wil graag van waarde zijn in de levens van jongeren.”
12 februari 2020
Duurzaamheidsimpuls voor Driestar educatief

Driestar educatief greep het jubileumjaar 2019 aan om de duurzaamheidsambities een nieuwe impuls te geven. Vanuit een meerjarenvisie op gebied van duurzaamheid kozen we voor de installatie van zonnepanelen, die onder begeleiding van Unica geplaatst werden. Optimalisatie van de bestaande klimaatvoorzieningen en aansluiting van de zonnepanelen op de installaties was ook onderdeel van het traject.
10 januari 2020