7 juni 2022

Een dag uit het leven van Angelique Bouw

Door Angelique Bouw

Angelique Bouw (20) volgt de opleiding Leraar Nederlands aan Driestar hogeschool. Ze doet de Opleiden in de School-route, wat betekent dat ze leren op de hogeschool combineert met leren op een opleidingsschool, in haar geval De Passie in Utrecht. Angelique woont in de studentenhuisvesting naast de hogeschool. Ze houdt van gezelligheid en is daarom vaak te vinden op een terrasje of bij andere mensen in de studentenhuisvesting.

 07:15: De wekker gaat. Nadat ik ‘m heb uitgezet, ga ik in gedachten na of ik écht wel nu  moet opstaan. Helaas kom ik snel tot de conclusie dat het toch echt nodig is. Ik stap uit bed en maak mijn ontbijt klaar: een cracker met hummus en komkommer, de ideale start van de dag! Als ik de gordijnen opendoe, zie ik weinig door alle regen. Jammer, normaal kan je best ver kijken vanaf mijn balkon in de studentenhuisvesting!


8:15: Ik stap in de auto richting De Passie in Utrecht, dat is de school waar ik stageloop. Gelukkig zit het verkeer mee en kan ik even rustig in de auto wakker worden, voordat ik voor een klas met enthousiaste bruggers sta. 

 8:45: Ik kom aan op De Passie en print nog snel de opdrachtbladen die de leerlingen nodig hebben tijdens de les. De leerlingen zijn lekker actief bezig en stellen veel vragen. Aan het einde van de les doen we nog snel een spelletje om elkaar beter te leren kennen, dit levert veel gezellige chaos op! De rest van de dag is gevuld met andere lessen geven, aan opdrachten werken in de personeelskamer en lessen van collega’s observeren. 


15:30: Samen met een vriendin stap ik weer in de auto en gaan we terug naar Gouda,  ze is elke donderdag bij mij, omdat het makkelijk is dat de hogeschool zo dichtbij is. We warmen het eten op dat ik gisteren alvast had gemaakt, zodat we op tijd bij de colleges zijn. Deze keer eten we kipkerrie!


16:45: Na het pakken van de laatste boeken, lopen we van de flat naar Driestar hogeschool. Da’s nog geen twee minuten lopen. Over een kwartier beginnen de vakinhoudelijke colleges, dat is om 17.00. Deze colleges duren tot 22:00 uur en gaan over taalkunde, schrijven en fictie! Gelukkig ben ik na de colleges altijd snel thuis, omdat ik zo dicht bij school woon!  

22:05: Ik kom thuis na een avond colleges. Op de etage is het nog lekker gezellig. Snel  leg ik mijn spullen in mijn kamer en ga ik naar de gemeenschappelijke ruimte. Met een paar studenten van de pabo speel ik een paar potjes Twister en drink ik een wijntje. Een goede afsluiter van een drukke dag!Angelique Bouw

Over Angelique Bouw

Angelique Bouw volgt de opleiding Leraar Nederlands aan Driestar hogeschool via de Opleiden in de School-route.

Proefstuderen?

We hebben dit cursusjaar geen open dagen meer. Toch sfeer komen proeven? Kom dan een keer proefstuderen!

Schrijf je in