31 mei 2023

Bovengemiddelde score NSE voor Driestar hogeschool: ‘Studenten ervaren dat ze een mooie werkplek hebben’

Studenten van Driestar hogeschool zijn erg tevreden over hun school en opleiding, zo blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Op alle gebieden scoort Driestar hogeschool namelijk hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook zijn studenten meer tevreden met hun opleiding in het algemeen ten opzichte van vorig jaar.

Nationale Studenten Enquête 

Ieder jaar wordt onder studenten de NSE afgenomen. In dit onderzoek worden studenten zelf gevraagd wat zij van hun opleiding en hogeschool vinden en geven ze een beoordeling op basis van verschillende thema’s: Inhoud & opzet, aansluiting op de beroepspraktijk, docenten, studiebegeleiding, toetsing & beoordeling en betrokkenheid & contact. 

Bovengemiddelde score 

De algehele tevredenheid is hoog onder de studenten. Zo zijn studenten op alle thema’s bovengemiddeld tevreden over Driestar hogeschool in vergelijking met het landelijk gemiddelde. 

Aansluiting beroepspraktijk 

Daarnaast valt de aansluiting op de beroepspraktijk op: de studenten beoordelen Driestar hogeschool op dit thema een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde. 

“Ik ben hartstikke blij met deze uitslag", zegt opleidingsmanager pabo Annelies Kraaiveld. “We hebben een goede relatie met de scholen waar studenten stagelopen."

"Dat zorgt ervoor dat onze opleidingen aansluiten op de scholen en stages. Zo worden de studenten nog beter voorbereid op hun toekomstige werk. Pabo-4 studenten komen vaak te werken op de plek waar ze stage hebben gelopen.” 

Mooie werkplek 

Annelies: “De uitkomst van de NSE is een compliment naar onze studenten. Ze zijn medeverantwoordelijk voor het werk op de scholen. Ze ervaren dat ze een mooie werkplek hebben, ook al zijn ze nog student. En de studenten voelen zich gezien en welkom en ze worden goed begeleid.” 

Warme verbondenheid 

“De scholen in de beroepspraktijk denken mee met onze curriculumvernieuwing en dat waarderen onze studenten. Samen met de scholen zijn we verantwoordelijk voor het opleiden van leerkrachten. We voelen dan ook de warme verbondenheid met het betrokken werkveld.” 

Alle resultaten 

Benieuwd naar het volledige overzicht van de resultaten van de NSE 2023? Bekijk ze hier.