13 februari 2020

CDA-Kamerlid Anne Kuik staat Uurtje voor de klas

Om aandacht te vragen voor het lerarentekort en het mooie beroep van onderwijs gaf CDA-Kamerlid Anne Kuik afgelopen week een les op het Wartburg College, locatie Marnix in Dordrecht. Ze ging met leerlingen in gesprek over politiek en actuele onderwerpen. De les is onderdeel van de campagne Uurtje voor de klas.

Deuren open

Door het hele land zetten christelijke scholen afgelopen week hun deuren open voor de campagne Uurtje voor de klas. Door middel van deze actie kunnen mensen zich oriënteren op een baan in het onderwijs. Zo’n 150 mensen stonden een uurtje voor de klas.

Derdejaars

Anne Kuik (CDA) gaf les aan een derdejaars vmbo-klas op het Wartburg College, locatie Marnix in Dordrecht. De les begon met een inleiding over de Tweede Kamer, wat het betekent om politicus te zijn, en allerlei actuele politieke onderwerpen.

Coronavirus

De leerlingen stelden geïnteresseerde vragen over het Coronavirus, roken, vuurwerk, gezondheid, en nog veel meer. En mag je tijdens vergaderingen in de Tweede Kamer eigenlijk wel iets anders doen op je iPad? Wat zijn betrouwbare nieuwsbronnen? Met een hartelijk applaus van de leerlingen eindigde de les.

Ook Verus berichtte over de deelname van Anne Kuik aan Uurtje voor de klas. Lees dat bericht hier.

Wil jij ook ervaren hoe het is om les te geven? Kom dan zaterdag 15 februari langs op onze open dag en laat je inspireren!