11 mei 2021

Zomerschool 2021 | Pandemie: kantelpunt of pas op de plaats?

Ben je op zoek naar verdieping? Is het einde van je studie in zicht, of ben je net aan het werk? Ben jij benieuwd naar hoe andere jongvolwassenen als christen in het leven staan? Dan is de zomerschool wat voor jou. Sprekers met verschillende expertise delen hun persoonlijke verhaal en kennis met je.

Hoe verandert onze wereld
De coronapandemie stelt ons voor veel vragen. Ook over de plek die we als christen innemen in deze wereld. Verandert de wereld door corona? Verandert ons leven erdoor? Of is het enkel een pas op de plaats? Maakt het ons meer ik-gericht, of wij-gericht?

Toerusten
Verschillende sprekers zullen dit perspectief in hun bijdrage betrekken. Actualiteit en persoonlijke inbreng staan hoog in het vaandel van de zomerschool. Om jou beter toe te rusten op weg naar morgen. Op weg naar dé toekomst.

Hoofd, hart en handen
Elk dagdeel is er een andere spreker en ook de invulling per dagdeel verschilt. Kunst, wetenschap, cultuur en samenleving komen allemaal langs. We werken met hoofd, hart en handen. Als rode draad faciliteren we je persoonlijke reflectie en het vorm en woorden geven aan je staan in dit leven. Drijfveren en relaties zijn daarin belangrijk.

Afwisselend
We starten met een open Bijbel en maken eerst nader kennis met elkaar. Kunstkenners, musici, bestuurders en hoogleraren wisselen elkaar af in het programma. Denk aan sprekers zoals Henk Jochemsen, Gor Khatchikyan, Eline Zandee-Kranendonk, Aart Nederveen, Bart Jan Spruyt en Diederik van Dijk.

Vormend
Rens Rottier en Jan Kloosterman zijn er voor de reflectie, de dialoog en het invullen van de persoonlijke leerlijn die door het hele programma loopt. En er is ruim de tijd om elkaar te spreken en ontmoeten (op anderhalve meter!). Bij elkaar een intensief en boeiend programma waarvan oud-deelnemers zeggen dat het hen gevormd heeft en diepe indrukken heeft nagelaten.

Kijk hier voor meer informatie, het programma en aanmelden.