29 september 2023

Dit zijn de nieuwe Teacher Leaders: diplomering Master Leren en Innoveren

Na twee jaar hard werken, kregen acht studenten van de Master Leren en Innoveren hun diploma op woensdag 20 september 2023. Zij mogen zich nu Master of Education (M.Ed) noemen. Van harte gefeliciteerd!

De masteropleiding is een samenwerking van CHE, Driestar hogeschool en Hogeschool Viaa. Als zogeheten Teacher Leaders hebben ze een onderbouwde visie op onderwijs ontwikkeld. 

Op de scholen en bij de organisaties waar ze werkzaam zijn, blijven zij in hun rol aan de slag met onderwijsinnovaties. Hierbij maken ze gebruik van wetenschappelijke inzichten.

Elke dag een stukje mooier

Martine den Engelsen, course director van de master: “We kijken terug op een heel feestelijke middag. Geweldig om aan deze mensen hun welverdiende diploma te mogen uitreiken."

"Wat zijn ze zich bewust geworden van de talenten die ze hebben en wat hebben zij zich ook persoonlijk verder ontwikkeld tot echte leiders die weten waarvoor ze staan en wat ze in huis hebben." 

"Zo hebben ze bijvoorbeeld met hun onderzoeksinnovatie collega’s en leerlingen/studenten deelgenoot gemaakt van nieuwe mogelijkheden en kansen die het onderwijs voor elk van hen elke dag een stukje mooier maken.”

Voortrekkersrol

Teachers Leaders hebben een voortrekkersrol en zijn aanjager en inspirator voor het team en adviseur voor de directie bij vernieuwingen. Uit contacten met schooldirecties blijkt dat er een groeiende behoefte aan deze eigenschappen is. We verwachten dat in iedere school meer leraren deze plaats van Teacher Leader gaan innemen.

Excellente opleiding

De master Leren en innoveren van CHE, Driestar hogeschool en Viaa doet het al jaren goed in de studentevaluaties vanuit Keuzegids masters en Studiekeuze123. Afgelopen jaar werd de opleiding als Excellent beoordeeld.

Meer weten?

Deze Master Leren en Innoveren biedt een mooie ontwikkelingsimpuls voor leraren in alle onderwijssectoren. Wil je meer weten of je aanmelden voor de master? 

Lees meer over de opleiding