6 juni 2024

‘Ik ben echt gevoed met inzichten die ik mijn leven lang mee mag nemen’

Teunette Fase-Hoefnagel was één van de deelnemers van de Zomerschool: ‘Ik kijk heel positief terug op de zomerschool. Doordat je een hele week intern verblijft, zit je in een bubbel met allemaal mensen die in dezelfde situatie zitten als jij.'

'Ik vond het heel fijn om met mensen van ongeveer dezelfde leeftijd en dezelfde levensfase na te denken over heel waardevolle thema’s. Het is een intensieve week waarin je op elk levensterrein inzichten krijgt aangereikt. Je gaat hoe dan ook met iets waardevols naar huis.  

Een bijdrage leveren  

Zo was bijvoorbeeld de discussie rond gender het afgelopen jaar veel in het nieuws. Tijdens de lezing ‘De maakbare mens?’ had mevrouw Van Hoek met ons besproken wat er het komende jaar op de (politieke) agenda zou staan.  

Zij deelde veel kennis, maar gaf ons ook veel inzichten mee die mijn visie vormden. Op het moment dat het thema later ter sprake kwam in het nieuws, had ik bagage om daar iets van te vinden. Ook in gesprekken met vrienden of familie kon ik dan een mooie bijdrage leveren. 

Dit bleef hangen

Voor mij persoonlijk betekende de Zomerschool veel. Zo denk ik nog vaak terug aan een voorbeeld uit de lezing van dr. Hoek, over hoe we omgaan met lijden. Met het voorbeeld legde hij uit waarom wij het ‘waarom’ niet altijd zien: Als er een ongeluk gebeurt op straat en jouw kind is daarbij, dan haal je die weg bij het ongeluk.  Zo’n kind is klein, dat hoeft hij niet zien. 

Zo verbergt God soms ook voor ons wat Zijn weg is, omdat het voor ons te moeilijk of te zwaar zijn om mee om te kunnen gaan. Dat beeld bleef bij mij hangen; het heeft mij het afgelopen jaar geholpen om sommige vragen meer los te kunnen laten. 

Divers

Door de diversiteit aan thema’s en de afwisseling tussen persoonlijke vorming, lezingen en culturele bezoeken is er altijd iets wat je aanspreekt en wat aansluit bij jouw eigen situatie. Je wordt echt op meerdere facetten toegerust. 

Afzonderen

Het is een luxe om jezelf, samen met anderen, een hele week af te kunnen zonderen om zo over jezelf en veel belangrijke thema’s na te kunnen denken.' 

Zomerschool 2024

Ook dit jaar organiseren we weer een Zomerschool in Gouda, van 19 augustus tot en met 23 augustus. Met sprekers als: 

👉 Bart Wallet 

👉 Kees van der Staaij 

👉 Esther van Fenema 

👉  Elise van Hoek 

👉  Alfred van de Weg 

👉 Bram Kunz 

Ook geïnteresseerd? Je bent van harte welkom! Aanmelden doe je via onderstaande button.

Aanmelden voor de zomerschool 2024