27 maart 2020

Kees Moerman wint verhalenwedstrijd Driestar

De verhalenwedstrijd die Driestar hogeschool uitschreef in het kader van het 75-jarig bestaan, is gewonnen door Kees Moerman uit Lelystad.

Het thema van deze verhalenwedstrijd was ”Mijn Driestar”. (Oud-)studenten en (oud-)medewerkers werd gevraagd hun belevenissen en ervaringen op de Driestar op papier te zetten.

Moerman schreef de winnende bijdrage onder de titel ”Hier word je mens gemaakt”.

Arja Vorstelman uit Woudenberg won de tweede prijs met het verhaal ”Met andere ogen”; Marion Christiaanse uit Yerseke kreeg de derde prijs voor ”Treinreis met tegenwind”.

De winnende verhalen zijn opgenomen in de bundel ”Hier word je mens gemaakt…” die bij De Banier verschijnt en ook via de webwinkel van Driestar educatief te bestellen is. In deze bundel zijn ook bijdragen op genomen van oud-student en jurylid Els Florijn, van schrijfster Janne IJmker en van oud-docent Wim Bosland. Tussen deze verhalen door zijn fragmenten van andere inzendingen afgedrukt. Naast Els Florijn bestond de jury uit cultuurredacteur bij het Reformatorisch Dagblad Rudy Ligtenberg en pabodocent (jeugd)literatuur en onderzoeker.bij Driestar hogeschool Janneke de Jong.

Het winnende verhaal staat vandaag (vrijdag 27 maart) gepubliceerd in de cultuurbijlage van het RD.  

Lees hier het winnende verhaal en bestel de verhalenbundel in onze webwinkel.