12 oktober 2023

Keuzegids hbo 2024: 6 topopleidingen bij Driestar hogeschool

Driestar hogeschool staat op de 3e plek van beste middelgrote hogescholen. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2024. Dat is een plek hoger dan vorig jaar. Daarnaast is de hogeschool met zes topopleidingen een goede keuze voor toekomstige studenten.

De pabo bij Driestar hogeschool is – net als vorig jaar - uitgeroepen tot de beste van West-Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat studenten erg tevreden zijn over de sfeer en de docenten van de hogeschool. Het meest zijn studenten te spreken over de voorbereiding op hun toekomstige loopbaan. 

Leraar voortgezet onderwijs: 5 topopleidingen 

Ook de opleidingen voor leraar voortgezet onderwijs scoren goed. Zo krijgen alle beoordeelde opleidingen in deze categorie het keurmerk ‘topopleiding’: leraar Nederlands, leraar Engels, leraar economie, leraar geschiedenis en leraar wiskunde. 

Landelijk scoren de opleidingen heel goed. De beste opleidingen tot leraar Nederlands, leraar Engels, leraar geschiedenis en leraar wiskunde vind je namelijk in Gouda.  

Manager lvo-opleidingen Klaas Tippe: “Dit is fantastisch nieuws. Ik ben ongelofelijk trots op het team dat de opleiding heeft neergezet. Ook ben ik heel blij dat de studenten onze christelijke opleiding waarderen. Als hogeschool zien we het als opdracht en uitdaging om dit niveau vast te houden.”

Topopleiding Pedagogiek

Naast goede beoordelingen in het onderwijs is ook de opleiding Pedagogiek dit jaar bestempeld als ‘topopleiding’. Met een landelijke derde plaats zijn studenten met name enthousiast over docenten en de sfeer. De ad-opleiding Pedagogisch Educatief Professional valt net als andere opleidingen op door de positieve studiesfeer. 

Studieleider pedagogiek en ad-pep Evert de Bruin: “De opleiding Pedagogiek is helemaal doorontwikkeld in het nieuwe curriculum en we merken dat dat z'n vruchten afwerpt. De opleiding scoort steeds goed en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.”

Bron: Keuzegids hbo 2024.

Bekijk de data van onze voorlichtingen

Kennismaken met de opleidingen van Driestar hogeschool? Je bent van harte welkom om een voorlichting bij te wonen.

Meld je nu aan