1 november 2021

Even bellen met... Mathilde

Door Driestar hogeschool

Mathilde Plender is een van de docenten van de opleiding Pedagogiek van Driestar hogeschool. Op 8 november kun je ook online kennis maken met deze opleiding én zit Mathilde aan tafel om jou vragen te beantwoorden. We belden alvast met Mathilde om kennis te maken!

Hoi Mathilde! Jij bent docent aan de opleiding Pedagogiek. Wat is volgens jou de belangrijkste reden waarom studenten Pedagogiek gaan studeren?

“De belangrijkste reden is volgens mij dat je het verschil kunt maken in het leven van kinderen, jongeren, ouders en andere professionals. In onze opleiding zetten we het gezin als fundament van de maatschappij centraal. Daarnaast is het een hele veelzijdige opleiding waarbij je opgeleid wordt voor een breed werkveld. Je kunt in de opleiding goed ontdekken wat bij jou past. Ook wordt je niet alleen als professional gevormd, maar ook als mens.” 

Waarom koos je zelf voor Pedagogiek als opleiding om les aan te geven?

“Ik heb er niet echt voor gekozen, ik zie het meer als iets dat op mijn pad kwam. En daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor! Ik ben zelf pedagoog en krijg er energie van om kennis over te dragen, studenten te vormen en een tijdje met hen mee te lopen. Het leuke is ook de diversiteit van onze studenten. Een mooie mix van jongere en wat minder jonge studenten, ervaring en minder ervaring. Ik vind het mooi dat ik als docent indirect bijdraag aan verbetering van de pedagogische praktijk.”  

Pedagogiek, waarom zou ik dat aan Driestar hogeschool komen studeren? 

"Omdat je een pedagoog wilt worden die vanuit ‘Ik ben’ (identiteit), ‘ik denk’ (kennis) en ‘ik kan’ (beroepstaken) zijn/haar handelen vormgeeft. Daarbij is de bijbel onze Bron, de christelijke identiteit geeft vorm aan onze opleiding, evenals jouw professionele identiteit kleur geeft aan wie jij bent, hoe jij je werk doet en hoe jij met anderen om gaat. 

Bij onze hogeschool staat de verbinding tussen identiteit en wat je doet centraal. Daarnaast zijn wij een kleinschalige deeltijdopleiding, waarbij er veel persoonlijke aandacht is en korte lijntjes zijn, en je tegelijk veel vrijheid zult ervaren."  

Waarom zou ik naar de voorlichting van Pedagogiek komen? 

"Omdat we je tijdens de voorlichting van alles over gaan vertellen over de opleiding: wat je er precies mee kunt worden, hoe de opleiding in elkaar zit en wat de ervaringen van andere studenten zijn. De meeste informatie vind je ook op deze website, maar de uitleg door een (mede)student of docent heeft toch veel meerwaarde. Snel aanmelden dus!

Wil je meer weten over de opleiding Pedagogiek of een van de andere studies en het studeren aan Driestar hogeschool. Op 8 november is de online open dag van Driestar hogeschool. Ben jij er ook bij? 

Jazeker!
Driestar hogeschool

Over Driestar hogeschool

De leukste hogeschool van Gouda!

Open collegedag 3 december

Benieuwd hoe het is om aan Driestar hogeschool te studeren? Meld je aan voor de open collegedag van pabo, leraar voortgezet onderwijs en ad-pep.

Meld je aan