29 oktober 2021

Even bellen met... Daniël

Door Driestar hogeschool

Op 8 november is de online open dag van Driestar hogeschool. Ook Daniël Gelderblom, student aan de associate degree Pedagogisch educatief professional schuift dan aan tafel tijdens de livestream. Van te voren belden we even met Daniël met wat vragen, zodat jij alvast kennis kan maken met de deelnemers.

Hoi Daniël. Wil jij eens vertellen waarom je ad-pep bent gaan studeren? 

“Voor mij was de stap om opnieuw vier jaar een hbo-opleiding te doen erg groot. Ik wilde graag gaan werken en gaan sparen. Ook wist ik dat MBO-4 niet bij mij paste qua denkniveau. Zodoende kwam ik uit bij de ad-opleiding Pedagogisch educatief professional. Het fijne van de ad-pep vind ik dat ik een vaste werkplek heb. Ik hoef dus niet steeds opnieuw een stageplek te leren kennen. Alle opdrachten en onderzoeken kan ik uitvoeren met bekende jeugdigen en ouders in een professionele context waarin ik ‘gewoon’ een betaalde werknemer ben. Dit zijn voor mij positieve kenmerken van het doen van een ad-opleiding.”  

Hoe helpt de opleiding jou nu al in je werkcontext? Welke voordelen merk je?

“Door het uitvoeren van de opdrachten laat ik op mijn werk zien dat ik bekwaam ben en over de juiste vaardigheden beschik. Zo heb ik laten zien dat ik een plan kan schrijven voor een jeugdige, contact kan leggen met ouders, volgens het beleid kan werken en dat ik een beleidsadvies kan schrijven. Dit kunnen taken zijn die ik straks als pedagogisch educatief professional kan gaan oppakken.”  

Wat zou je zeggen tegen iemand die twijfelt of de ad-pep een geschikte studie is voor hem/haar? 

“Een verrijking van je mbo-diploma is het zeker. De theorie en praktijk worden vanaf het begin gecombineerd. De theorie die je op vrijdags leert kun je de week erna inzetten tijdens een les/begeleidingsmoment (of in wat voor situatie je werkt en je opdrachten uitvoert). Wat ik heb geleerd op Driestar hogeschool is om mijn handelen te baseren op theorie. Ik kan wat ik doe verantwoorden. Wat ik ook leuk vind is dat je aan de hand van de theorie en modellen een jeugdige kan helpen groeien.” 

Laatste vraag: waarom ben je ad-pep gaan studeren aan Driestar hogeschool? 

“Ik ben de opleiding gaan volgen om meer diepgang te krijgen in mijn handelen. Ik was op zoek naar meer uitdaging en vond deze in de opleiding. Daarnaast spreekt de christelijke identiteit mij aan. Tijdens colleges komen christelijke waarden zoals naastenliefde, vergeving en genade terug. Dit is voor mij een verrijking in mijn persoonlijke ontwikkeling en mensbeeld.”

Wil je meer weten over de keuze van Daniël, het volgen van de ad-pep of een van de andere studies en het studeren aan Driestar hogeschool. Op 8 november is de online open dag van Driestar hogeschool. Ben jij er ook bij? 

Meld je dan snel aan!
Driestar hogeschool

Over Driestar hogeschool

De leukste hogeschool van Gouda!

Open collegedag 3 december

Benieuwd hoe het is om aan Driestar hogeschool te studeren? Meld je aan voor de open collegedag van pabo, leraar voortgezet onderwijs en ad-pep.

Meld je aan